Kategorier
nyheder

3 brugbare mødeprincipper til effektive events

Når det er tid til at facilitere et møde, konference eller kursus, er det ikke noget, man ”bare lige gør.” Afholdelse af events kræver en god mængde planlægning og øvelse – i hvert fald hvis arrangementet skal fremme ejerskab, deltagelse og kreativitet blandt deltagerne. Dårlig facilitering kan faktisk også være med til at skabe en dårlig mødekultur samt påvirke trivsel, tillid og engagement på negativ vis. Derfor gælder det om at afholde gode events og agere god facilitator – og hvordan dette gøres, får du her tre mødeprincipper til. 

Lad deltagerne bevæge sig og være aktive

Det er usundt for vores kroppe at sidde stille for længe, samtidig med det hindrer vores flow og kreativitet. Derfor er en enkel måde at bringe energi til arrangementet på at få deltagerne til at bevæge sig og være aktive – uanset om der er tale om mødelokaler i København K, Aarhus eller Odense. Brug tavle og vægge til brainstorming og udvælgelse af muligheder, og opfordr deltagerne til at stille sig op, når de sammen skal udforske. 

Opfordr til åbne spørgsmål og involvering

Bliver arrangementet afholdt i konferencelokaler i København K eller lignende, kan deltagerne hurtigt læne sig tilbage og blot tage imod information. Dette er fint, hvis der er tale om et informationsmøde – men i alle andre events er det ikke optimalt. Involver deltagerne på meningsfuld vis, og sørg for at inkludere alle gruppemedlemmer. Inviter de stille deltagere ind til at være aktive ved at stille dem åbne spørgsmål såsom: ”Hvad mener du er det vigtigste på følgende område?” 

Frem engagement og ejerskab

Er der tale om en workshop eller kursus i kursuslokaler, er det ikke blot nok, at deltagerne er mødt op. De skal engagere sig, for at arrangementet bliver så vellykket som muligt. Det kræver, at deltagerne tager ejerskab for resultaterne – og dette engagement og ejerskab kan facilitatoren fremme. Skub blidt deltagerne mod forpligtelser, så snart potentielle handlinger og idéer opstår, og opmuntr deltagerne til at tage ansvar.
Uanset arrangementets størrelse er det en fordel at leje professionelle kursuslokaler til formålet. Heldigvis finder der masser af mødelokaler i København K – og er du på udkig efter konferencelokaler i København K, er mulighederne også gode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *