Kategorier
nyheder

Tre must til dit storrumskontor

Inden for de seneste par år er der sket et betydeligt skift i kontorets indretning, og i dag ser vi flere og flere storrumskontorer i Danmark. Et nyere studie, der er baseret på 10.000 kontorfolks svar i 14 lande, viser, at forstyrrelser på et storrumskontor kan koste medarbejdere op til 86 minutters arbejdstid om dagen. 

En nyere finsk undersøgelse viser ligeledes, at støj i kontorlandskabet kan forringe medarbejdernes koncentrationsevne samt deres overordnede trivsel.

Men også faktorer som teperaturen og ventilationen på kontoret har en betydelig indvirkning på medarbejdernes trivsel og koncentration og dermed præsentationsevne.

“Det er vores konklusion, at medarbejdere præsterer syv procent lavere i et almindeligt kontormiljø, hvor der ikke er foretaget noget for at forhindre problemer med støj, temperatur og ventilation,” siger en af forskerne bag det finske studie, Johanna Varjo. 

Forringet arbejdshukommelse

Undersøgelsen viser ydermere, at arbejdshukommelsen forringes i takt med forstyrrende faktorer såsom et højt støjniveau på kontoret. Det finske forskerteam slår fast, at det forringer medarbejdernes præstationer i deres daglige arbejde. 

“Arbejdshukommelsen er vores evne til at fastholde en information i hovedet, mens vi udfører en anden handling. Hvis vi fx skal huske et telefonnummer, mens vi samtidig sidder og leder efter en kuglepen til at notere det med.

Vores arbejdshukommelse fungerer simpelthen dårligere, når de tre forstyrrende faktorer – støj, temperatur og ventilation – ikke er tilpasset kontormiljøet,” siger den finske forskergruppe.

Læs mere her:
Her er tre vigtigste musts til dit storrumskonto
/#: Gennemtænkt indretning giver trivsel
Simultaneous effects of irrelevant speech, temperature and ventilation rate on performance and satisfaction in open-plan offices
/#: Gode råd til indretning af dit storrumskontor
Politiken.dk: Åbne kontorlandskaber giver os bedre ideer – og stress
Inc.com: 5 Ways to Survive Your Open Plan Office

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *