Kategorier
nyheder

Tomgangen for kontorer i København er tæt på bundnivea

På Sjælland er tomgangen på erhvervsejendomme generelt og i det centrale af København faldet markant det seneste år – og er fortsat i fald. 

Tomgangen er på sin vej ned under otte procent, men Lokalebasen.dk’s CEO, Jakob Dalhoff, mener ikke, at der er chance for, at tomgangen vil kunne falde yderligere i dette område.

“Situationen er nu den, at ledighedsprocenten har fortsat positiv kurs mod samme meget lave niveau, som den havde i tiden op til finanskrisens udbrud i 2008. Det betyder, at især københavnske kontorvirksomheder over en bred kam ikke ret meget længere vil være i stand til at rekruttere kompetent personale til betydelige udvidelser.

Vi er med andre ord på vej ind i et marked, hvor veletablerede virksomheder fortsat vil flytte til nye kontorlokaler, men hvor nye firmaer kun i begrænset omfang vil leje ledige kontorlejemål, fordi de ikke vil kunne finde og rekruttere de nødvendige kontormedarbejdere til dem,” udtaler Jakob Dalhoff til magasinet NINEtoFIVE.

Helt i bund

Som CEO for udlejningsportalen Lokalebasen.dk, der annoncer i omegnen af 4.000 ledige erhvervslokaler på landsplan, har Jakob Dalhoff dagligt fingeren på pulsen på det danske erhvervsudlejningsmarked.

“I årene frem vil vi højt sandsynligt se, at kontortomgangen i både København og i andre dele af landet fortsat vil falde, men at disse fald i mange tilfælde vil kunne ses i fremtidige konverteringer – altså tomme, ældre kontorejendomme der omdannes til moderne boliger.

Jeg mener derfor, at der er belæg for at konkludere, at den københavnske kontortomgang er tæt på at nå så langt i bund, som den reelt kan komme,” siger Jakob Dalhoff.

Ifølge Lokalebasen.dk ligger kvadratmeter-prisen på et moderne kontorlejemål i København K typisk mellem 1.400 og 2.000 kr.

Lokalebasen.dk lancerede i maj sin nye tomgangsstatistik for danske erhvervslokaler, der hver måned opdateres med markedets nyeste data for ledige erhvervslejemål.

Aktuelt, med tal trukket 1. Juni 2016, ligger den gennemsnitlige tomgangsprocent for erhvervslejemål på 5,8 procent. 

Læs mere:
Kontor-tomgangen i København nu tæt på reelt bundniveau
Se tomgangsstatistikken
Københavns omegn har den højeste tomgangsprocent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *