Kategorier
nyheder

Sådan styrker du din koncentrationsevne i kontorlandskabet

Det åbne kontorlandskab får for tiden meget kritik. Kritikken er til at forstå. Der er udfordringer forbundet med at arbejde i et fælles kontor. I det store fælles rum sidder folk ofte med vidt forskellige opgaver. Det er sådan set, hvad enten det er et kontorfællesskab med forskellige virksomheder, eller om det er en virksomhed med alle medarbejdere samlet i samme lokale. 

En af konsekvenserne ved det åbne kontorlandskab er, at det kan være svært at fokusere på sine arbejdsopgaver over længere tid. Der er meget, der kan forstyrre én. Det kan være alt fra sidemakkerens snak til lyde på deres computere.

Det kan undertiden måske være lidt for nemt at bebrejde det åbne kontorlandskab for ens manglende koncentrationsevne. Det er sjældent kun ydre faktorer, der påvirker ens fordybelse. Ofte skyldes det ens egne tanker på alt muligt andet og ens egen evne til at distancere fra dem. 

Uanset hvad du bruger som syndebuk for din manglende fordybelsesevne, er det på tide at forbedre den. Eftersom der bliver skrevet mange artikler om manglende koncentration, er der også meget hjælp at hente. Lad os se på nogle nyttige tricks, du kan gøre brug af, hvis du ønsker at skabe mere fokus. 

Luk de forstyrrende elementer ude

Grundpillen til at komme koncentrationsbesvær til livs består ganske enkelt af, at du skal lære at lukke af for de forstyrrende elementer. Det kan du lære igennem meditation og koncentrationsøvelser. 

Meditation er en gylden middelvej til at opnå fordybelse. Med et par effektive meditationsøvelser kan du blive bedre til at være til stede i nuet. Når man mediterer, er målet nemlig at blive i stand til at lukke alle forstyrrelser ude. Imens du mediterer og søger ro, vil du nok opfange lyde og omgivelser omkring dig. Men du vil lade være med at rette din opmærksomhed på det. 

Det samme kan du så gøre, når du skal tilbage til arbejdet. Det er godt at lære at lukke omgivelserne ude. Et par minutter om dagen kan gøre underværker. Du kan aldrig sikre dig de mest optimale omstændigheder, men du kan med tiden lære at arbejde fokuseret under de fleste. 

En anden måde at træne din evne til fordybelse er ved simple koncentrationsøvelser. Der findes forskellige slags øvelser. Det er derfor med at afprøve dem for at finde den teknik, der kan hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *