Kategorier
nyheder

Inspiration til at gå flere skridt i arbejdsdagen

De famøse 10.000 daglige skridt har du sandsynligvis hørt om. Det er vigtigt for vores sundhed, at vi er aktive i løbet af vores hverdag, og dette sker bl.a. gennem mange skridt. Det anbefales, at vi hver dag tager 10.000 skridt – men for mange er dette et svært tal at opnå. Især mennesker med stillesiddende jobs på kontorer kan have svært ved at nå det høje tal. Vi giver dig her inspiration til, hvordan du får gået flere skridt i løbet af din arbejdsdag. 

Start egen konkurrence, eller deltag i kampagner

Motivationen er lettest at holde, hvis I er flere om det. Derfor kan du med fordel starte en konkurrence på arbejdspladsen for kollegaerne. Her skal I dyste mod hinanden om, hvem der kan tage flest skridt i en given periode – eksempelvis to uger. Den person, som tager flest skridt, vinder en præmie såsom en middag med alt betalt, to biografbilletter eller et gavekort. I kan også trække lod blandt alle de medarbejdere, der går 10.000 skridt i 8 ud af 14 dage. Ønsker I ikke at starte jeres egen konkurrence, kan I deltage i en landsdækkende kampagne såsom Tæl Skridt udarbejdet af Dansk Firmaidrætsforbund. 

Tag trapperne, stå op og tal samt gå til kollegaen

Faktisk kan helt små ændringer i dagligdagen gøre, at du får inkorporeret flere skridt. Tag trapperne fremfor elevatoren hver gang, og få trænet dine lår og baller. Rejs dig op, når du taler i telefon. Helt automatisk vil du begynde at gå frem og tilbage, og du vil ofte opleve, at samtalen flyder mere naturligt. Gå hen til din kollega i stedet for at sende personen en e-mail eller foretage et opkald. Her får du ikke bare flere skridt, men du kan opleve, at den personlige kontakt er langt bedre end den telefoniske og elektroniske. 

Få en stepmaskine eller minicykel ved skrivebordet

Den sidste – og virkelig effektive – måde at være mere aktiv i arbejdsdagen er ved at købe en lille stepmaskine eller handy minicykel. Placer den ved skrivebordet i stedet for kontorstolen, og mærk, hvordan du bliver mere aktiv. Du behøver blot at bevæge dig i roligt tempo, hvor du fortsat mærker den gode effekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *