Kategorier
nyheder

Nyt stort udspil, der skal tiltrække erhvervslivet

Der er dyb enighed mellem Hvidovre Kommune og regeringen angående det nye, store byggeprojekt, der for få uger siden blev lanceret og præsenteret for resten af Danmark. Projektet bliver et af de grønneste, mest innovative og største af slagsen i Nordeuropas historie, og forventningerne til etableringen af det nye store område er tårnhøje blandt politikerne i både kommunen og blandt politikerne i regeringspartierne. 

Avedøre Holme – et sandt erhvervsparadis

I alt sin enkelthed går byggeplanerne ud på at forlænge et allerede meget attraktivt område i Danmark, der i dag er efterspurgt blandt de helt store spillere i dansk erhverv. Det drejer sig om det store område ved Avedøre Holme, der efter byggearbejdet tilbage i 1960’erne, er blevet meget attraktivt blandt erhvervsfolk og tiltrækker mange virksomheder til Danmark. Derfor er tiden nu til en udvidelse, så Danmark er langt bedre rustet i den internationale konkurrence om virksomheder, investeringer og kvalificeret arbejdskraft. 

Begejstring fra alle sider

Lanceringen afslørede stor begejstring hos Hvidovre Kommunes borgmester, Helle Adelborg, og blandt regeringspartierne. Ifølge de første analyser af projektet, der er lavet af Deloitte, kommer det nye område ved Avedøre Holme nemlig til at kunne huse helt op til 12.000 arbejdspladser, hvilket naturligvis også fører til flere tusinde jobs. Analyserne afslører også, at Danmark kan se frem til en ny vækst på op til 54 mia. kr., når projektet står færdigt. 

Et grønt perspektiv

Området kommer til at få navnet ’Holmene’ og kommer da også til at bestå af ni forskellige holme, hvoraf den første forventes at stå klar blot seks år efter, at byggearbejdet er gået i gang. Selvom ’Holmenes’ primære formål er at tiltrække erhvervslivet, er der samtidig store planer om at gøre det til et stort, grønt naturområde, der blandt andet vil tiltrække natur- og fugleinteresserede. Derudover er det en del af planen at skabe et område for sportsudøvere med forskellige vandsportsaktiviteter og løbe- og cykelstier. Alt i alt skal det nye, store byggeprojekt sørge for, at vi får endnu flere virksomheder til at komme eller blive i Danmark, men området skal samtidig indeholde mange naturoplevelser for både store og små.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *