Kategorier
nyheder

Find de rigtige kontorstole til kontoret

Det er nærmest ikke muligt at drive virksomhed eller have ansatte, uden der er brug for siddepladser. Mange arbejdsopgaver kræver nemlig stillesiddende arbejde, og derfor gælder det om at vælge kontorstole til kontoret med omhu. Især ergonomi er et altafgørende aspekt, som der ikke må gås på kompromis med. Ergonomiske kontorstole hjælper nemlig medarbejdernes helbred og skaber de bedste arbejdsvilkår. Vi giver dig her nogle gode råd til, hvordan du netop finder de rigtige kontorstole til kontoret. 

Kontorstol uden ryglæn

En velfungerende kontorstol er kontorstole uden ryglæn. Til at starte med skal de ansatte lige vænne sig til stolen – men dette bliver hurtigt en del af hverdagen. Disse typer af kontorstole er lette at flytte, samtidig med de er ergonomisk gode at sidde på. Rygraden og bækkenet understøttes, således de placeres korrekt. Derfor kommer man helt automatisk til at sidde mere oprejst. Dog kan det være hårdt for ryggen at sidde en hel dag uden ryglæn. Derfor er det fordelagtigt at gøre det muligt for medarbejderne at veksle mellem kontorstole med og uden ryglæn i løbet af arbejdsdagen. 

Den klassiske kontorstol

Vælger du derimod den klassiske kontorstol, er det altafgørende, at stolen kan indstilles til individuelle behov. Ikke to ansatte er ens, og det betyder, at deres behov for justering af kontorstolene varierer. Vælg gerne klassiske kontorstole, hvor ryglænet og sædet kan tippes. På denne måde kommer medarbejderne ikke til at sidde i vandret position med fastlåste lår. Derudover bør ryglænet kunne indstilles, således det giver den korrekte støtte de rigtige steder i ryggen. Her gælder det om at justere ryglænet, således det støtter i taljen – og altså ikke omkring korsbenet, som mange kommer til at indstille kontorstolen til. 

Husk: Stå op så tit som muligt 

Selvom virksomheden investerer i de bedste og mest ergonomiske kontorstole, betyder det ikke, at de ansatte blot kan sidde ned hele dagen. Faktisk gælder det om at stå op så tit, som det overhovedet er muligt. Det skyldes, at blodomløbet sættes i gang, samtidig med at ryg og nakke strækkes godt ud. Dette afhjælper mange gener og spændinger, som hurtigt kan opleves ved stillesiddende arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *