Kategorier
nyheder

Sådan får du et bæredygtigt kontor i København

I disse år er der et stigende fokus på miljøet og de bæredygtige valg. Her er der også ting, man som virksomhedsleder kan gøre – og med et kontor i København er du godt på vej.

Et bæredygtigt storbyliv

Mange forbinder måske ikke hovedstadens høje bygninger og trafikerede veje med et bæredygtigt valg. Og det er heller ikke givet, at du er med til at passe på miljøet ved at bosætte dig i byen. Men det afgørende er her, at der med storbylivet følger et hav af muligheder. Og du kan derfor selv i høj grad have indflydelse.

På transportfronten er der gode forudsætninger for det bæredygtige valg i København. Med både metro, mange bybusser og gode cykelmuligheder vil det derfor være let at træffe det miljøbevidste valg.

De gode vaner

Er I en virksomhed af international karakter, eller er I ofte i Jylland, er der måske en stor besparelse på miljøfronten. Det kan måske virke fristende at hoppe på et hurtigt fly fra København til Jylland, men flyrejser er en af de største miljøsyndere, og derfor er tog- eller busrejsen det gode klimavalg. En fordel ved togrejsen er, at tiden bedre kan udnyttes som arbejdstid. Eller det kan være tid, hvor dine medarbejdere har mulighed for at få snakket ting igennem i virksomheden, som normalt ikke bliver italesat i det daglige.

Har I en madordning i firmaet, er København så at sige madordningens Mekka. I byen finder man mange forskellige frokostordninger – hvor en kasse med lokale råvarer eller en vegetarisk menu vil være et bæredygtigt valg.

Kontoret kan også være et klimavalg

Sidst kan der også være point at hente på bæredygtighedsfronten ved at leje et kontor. Når man deler bygning, vil man ofte også dele andre ting – det kan være tørretumbler, 3D-printer eller vaskemaskine. Dette gør sig også gældende for erhvervskontorer, da det er oplagt at deles med de øvrige virksomheder i bygningen. At være flere om tingene sparer gevaldigt på ressourcerne – samtidig med at det også er et godt valg for økonomien, da der er penge at spare ved at deles om tingene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *