Kategorier
nyheder

Planlæg et gennemtænkt kursus

Et kursus kan være spændende, givende og lærerigt. Et andet kursus kan være kedeligt og trist. Skal du planlægge et kursus, sigter du efter det første kursus, medmindre du vil straffe de personer, der møder op.
Hvordan opnår du så det spændende, givende og lærerige kursus? Det gør du ved at gennemtænke kurset fra a til b. Alt skal være gennemtænkt helt ned til placeringen for kurset, som til valg af PowerPoint, en tavle eller slet ingenting. 

Fantastisk udsigt – giver den mening?

Hvis du søger optagelse i Scientology, vil nogle af dine kurser foregå på et krydstogtskib i det caribiske øhav – giver det mening? For dem gør det måske. Hold deltagerne afskåret fra hele verden, et fantastisk sted, hvor tankerne kan løbe frit, og tanker om livet kan få frit løb.
Giver det så mening for dig og dit kursus? – Formentlig ikke. Det ville nok kunne gøre det med lækre mødelokaler i København K eller måske konferencelokaler i København K. Men lad være med bare at vælge kursuslokaler uden omtanke. Vælg dem, der passer til det budskab, dit kursus vil give til deltagerne.
Det kan være, du skal bruge et af de helt store mødelokaler i København K. Her kan du og kursisterne udfolde sig højlydt, med store armbevægelser og en masse øverlser, hvor rummets størrelse skal tages i brug. Omvendt kan et lille rum med en udmærket udsigt måske være perfekt til et skrivekursus, til et IT-kursus eller lignende. Sæt rammerne for det bedste kursus med de fedeste kursuslokaler, og bliv ved med at få deltagere til dit kursus.

Sørg for den røde tråd

Den røde tråd handler dog om mere end blot, om der er en udsigt eller plads til armbevægelser. Hvis du skal holde et kursus om salg, så lad være med at kede deltagerne med en lang PowerPoint. Show it, don’t tell it. Den regel gælder også her.
Du har fantastiske muligheder for at lære personer, til dit kursus i konferencelokalet i København K, hvad det givne emne handler om. De har fysisk flyttet sig hen til dig, i dine lokaler og med fokus på dig og det emne, der er bestemt. Så fysisk et fremmøde med så meget koncentration på dig finder du ikke mange andre steder. Udnyt den!
Et spændende kursus starter med en præmis, fyldes ud med en masse arbejde og ender så ved præmissen igen. Med en masse aha-oplevelser på vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *