Kategorier
nyheder

Hvad laver en erhvervsejendomsmægler?

Er du på markedet efter en ny erhvervsejendom, kan du meget vel få brug for en erhvervsejendomsmægler. Uanset om der er tale om et køb eller leje af ejendommen, er det essentielt at benytte sig af en mægler for at finde frem til de helt rigtige erhvervsejendomme til salg eller leje. Markedet kan nemlig være lidt af en jungle at finde rundt i, og derfor vil det i høj grad gøre hele processen mere overskuelig og effektiv.

Men hvad laver en erhvervsejendomsmægler, og hvilke arbejdsopgaver påtager vedkommende sig i forbindelse med leje og køb af erhvervsejendomme?

Sådan hjælper en erhvervsejendomsmægler udlejer

En erhvervsmægler besidder stor viden om markedet for erhvervsejendomme og har en rolle som rådgiver i forbindelse med salget eller udlejningen af en given ejendom.

Derfor kan en udlejer eller sælger tage kontakt til mægleren, som herefter hjælper med at finde en lejer eller køber til ejendommen. Det gør vedkommende blandt andet ved at skaffe information om standen på ejendommen, lave en vurdering af ejendommen, arrangere fremvisninger og reklamere for den.

Alt dette skal sikre, at ejendommen finder den helt rette køber eller lejer.

Sådan hjælper en erhvervsejendomsmægler lejer

Ligesom en erhvervsmægler kan hjælpe en udlejer med at finde en lejer, kan personen også hjælpe lejer eller køber med at finde en ny erhvervsejendom.

Arbejdsopgaverne kommer til at minde om hinanden, men i stedet for at indlede jagten på en lejer, vil mægleren i denne situation indlede jagten på en ejendom. Derfor vil erhvervsejendomsmægleren blandt andet også her indsamle information om standen på forskellige ejendomme, lave vurderinger og arrangere fremvisninger.

Når leje- eller salgsprocessen er gennemført, og der er lavet en aftale mellem en udlejer og en lejer, er det normalt, at erhvervsmægleren modtager et salær. Salæret består ofte af en procentdel af den samlede salgs- eller udlejningspris for ejendommen.

Erhvervsmægleren har desuden også stor viden om lovgivningen inden for området, og derfor kan mægleren være en stor hjælp i forbindelse med at sikre ordentlige rettigheder og vilkår for både udlejer og lejer.

Når der er tale om et erhvervslejemål, skal der tages udgangspunkt i erhvervslejeloven, hvor der er en stor grad af aftalefrihed. Derfor kan det være en særdeles god idé at få råd og vejledning fra en person med ekspertise på området.

Som det kan læses, er der meget at holde styr på, og derfor anbefales det da også altid at benytte sig af en erhvervsejendomsmægler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *